flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тримання під вартою без визначення розміру застави для осіб з Полтавської та Волинської областей, що підозрюються у вчиненні грабежу

28 листопада 2019, 09:40

          27 листопада 2019 року слідчим суддею Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою відносно двох чоловіків, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України – у відкритому викраденні чужого майна (грабіж), поєднаного з насильством яке не є небезпечним для життя чи здоров’я, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

            Згідно даних клопотання Ніжинського відділу поліції про застосування запобіжного заходу, 24 листопада 2019 року двоє немісцевих чоловіків: 39-річний мешканець Волинської області та 34-річний мешканець Полтавської області, перебуваючи у приміщенні кафе «Глорія», що розташоване на залізничній станції міста Ніжина, вступивши між собою у злочинну змову, відкрито, з застосуванням фізичного насильства, заволоділи мобільним телефоном та грошовими коштами мешканця Запорізької області.

          Дослідивши надані матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що зазначені у клопотанні обставини підозри мають місце і підтверджуються на цьому етапі розслідування достатньою сукупністю даних. Врахувавши існуючі ризики, передбачені вимогами ст. 177 КПК України, слідчий суддя вважав, що запобіжний захід у виді тримання під вартою зможе забезпечити, на відміну від інших більш м’яких запобіжних заходів, належне виконання підозрюваними процесуальних обов’язків.

           Запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 днів застосовано без визначення розміру застави, з врахуванням підозри у вчиненні кримінального правопорушення, вчиненого із застосуванням насильства, та з огляду на те, що підстав для визначення розміру застави в судовому засіданні встановлено не було.

 

Прес-служба Ніжинського міськрайонного суду