flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вишиванка - твій генетичний код!!!

16 травня 2019, 16:00

День вишиванки в Україні відзначають вже понад десять років. За цей час свято, започатковане студентами Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, набуло популярності у всьому світі. Традиція одягати вишиванки об’єднала всіх, хто відчуває себе українцем - незалежно від країни проживання, мови спілкування, віросповідання. Воно відзначається щороку в третій четвер травня. Основна мета - збереження українських цінностей та їх популяризація.

День вишиванки – це свято краси, радості й надії. В цей урочистий день українці – і дорослі, і малеча – вбираються у свої найкращі  вишиванки, аби нагадати про нерозривний зв’язок поколінь, необхідність дбайливо ставитися до всього, що створено народом, аби відчути свою належність до української культури і духовності в будь-якому куточку світу.  

В цей день - 16 травня 2019 року працівники Ніжинського міськрайонного суду долучились до всеукраїнської акції – Дня вишиванки. Вбравшись у вишиваний одяг, працівники суду підтримали патріотичний дух, любов і повагу до національних традицій та приєдналися до мільйонів тих, хто любить Україну та все українське!!!