flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області відвідали школярі

12 квітня 2019, 15:18

11.04.2019 року Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області відвідали учні 8 класу ЗОШ№1 з метою підвищення рівня правової культури та освіти.

Гостей зустріла секретар судового засідання  Бережняк Оксана Олександрівна. На початку зустрічі вона зробила оглядову екскурсію приміщенням суду та коротко розповіла про основну діяльність судочинства. Продовжили зустріч в залі судового засідання. Бережняк О.О. розповіла про роботу Ніжинського міськрайонного суду та судової системи загалом, яким чином здійснюється судочинство. Дітям було особливо цікаво дізнатися про розгляд кримінальних справ.

Згодом до них приєднався суддя-спікер Олійник Володимир Петрович, який розповів про специфіку роботи судді, як він особисто розглядає справи та застеріг учнів від здійснення правопорушень. Школярі ставили питання стосовно розгляду справ в яких зачіпаються інтереси неповнолітніх, про притягнення їх до відповідальності.

Діти мали змогу відчути себе суддею, приміряти мантію та посидіти за місцем судді в залі судового засідання.

Школярі отримали нові знання стосовно судової системи, професій, які задіяні у даній сфері, змогу сформувати свою правосвідомість.

Прес-служба Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області