flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У 2019 році безоплатна правова допомога запровадить нові сервіси

19 лютого 2019, 10:02

           Директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк окреслив завдання, які визначила система БПД на 2019 рік.

          Це, зокрема, розширення автономії системи БПД через запровадження нової форми управління з Наглядовою радою. Наглядова рада призначатиме та звільнятиме керівника Координаційного центру, здійснюватиме контроль та моніторинг діяльності системи, визначатиме стратегію розвитку, надаватиме пропозиції Міністерству юстиції і Уряду щодо фінансування і розвитку системи БПД надалі, управлятиме ризиками.

      Завдання на 2019 рік – вдосконалення територіальної та внутрішньої структури системи БПД, імплементація результатів функціонального аналізу.

           Цього року також упроваджуватимуться нові проекти, які створять передумови запровадження в системі БПД нових сервісів. Ідеться про медіацію у справах неповнолітніх, створення незалежних провайдерів БПД на базі юридичних клінік», – розповів Бонюк.

       Так, на базі системи надання БПД реалізовуватиметься пілотний проект «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину». Зовсім скоро запрацює Бюро правової допомоги на базі юридичної клініки «Pro bono» Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що стане безпрецедентним.

 

Джерело