flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ніжинський міськрайонний суд відвідали студенти

28 листопада 2018, 17:32

         З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти молоді 28 листопада 2018 року Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області приймав гостей. Сьогодні до суду завітали студенти першого курсу групи АН 181 Ніжинського агротехнічного коледжу разом з куратором Кислою Ольгою Миколаївною.

         Зустрічала гостей секретар судового засідання Кононяко Світлана Анатоліївна, яка спочатку зробила оглядову екскурсію приміщення суду, а потім запропонувала продовжити спілкування в залі судового засідання. Світлана Анатоліївна розповіла про роботу Ніжинського міськрайонного суду та судової системи загалом. Крім того студентів ознайомили із діяльністю суду, розповіли які саме категорії справ розглядають суди першої інстанції, до яких відноситься і Ніжинський міськрайонний суд. Спілкування, в основному, здійснювалося у формі діалогу в результаті якого студенти мали змогу відповідати на поставлені їм запитання, як то: вік з якого наступає кримінальна чи адміністративна відповідальність, які види покарань можливо застосувати до неповнолітнього і т.і.



        Внаслідок конструктивного діалогу студенти, поряд з іншим, з’ясували порядок розташування у судовому засіданні процесуальних осіб: яке місце в залі суду займають судді, прокурор, адвокати, секретар судового засідання, а також підозрюваний чи обвинувачений, дізнались про функції та роль кожного з них. Гостям було продемонстровано як здійснюється судовий процес в режимі відеоконференцзв’язку.

         Студенти отримали дуже багато змістовної та цікавої інформації. Проведення таких заходів спрямоване на формування правосвідомості молоді.

 

За даними прес-служби Ніжинського міськрайонного суду