flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом винесено вирок у справі за злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки

02 жовтня 2018, 12:19

          01 жовтня 2018 року Ніжинський міськрайонний суд ухвалив вирок у кримінальному провадженні відносно Єсипенко Галини Григорівни, обвинуваченої у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 КК України.

        Своїм вироком суд визнав Єсипенко Г.Г. винною у злісному невиконанні  обов'язків по догляду за її малолітніми дітьми: Єсипенко В.І. та Єсипенко Д.Г., що спричинило тяжкі наслідки, а саме їх відхилення у фізичному розвитку, настання 20.03.2018 смерті Єсипенко В.І. та заподіяння тілесних ушкоджень та шкоди здоров’ю Єсипенко Д.Г., призначивши їй покарання у виді 2 (двох) років позбавлення волі.

         При призначенні покарання обвинуваченій Єсипенко Г.Г. суд, відповідно до ст. 65 КК України, врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, який згідно ст.12 КК України є злочином середньої тяжкості, особу винної,  обставини що обтяжують та пом’якшують покарання, досудову доповідь органу пробації, і дійшов висновку про необхідність призначення Єсипенко Г.Г. покарання у виді позбавлення волі у межах санкції ст. 166 КК України.

          В судовому засіданні обвинувачена Єсипенко Г.Г. вину свою визнала повністю. В скоєному щиро розкаялася.

          На даний час вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення.

          Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 740/3486/18.

 

За інформацією прес-служби суду