flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До адміністративної відповідальності притягнуто військовослужбовця, який самовільно залишив місце служби

15 травня 2018, 12:21

        Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області призначив 1190грн. штрафу солдату військової частини А1348, що у с. Липів Ріг на Ніжинщині, за вчинення правопорушення, передбаченого вимогами ч. 3 ст 172-11 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

         Відповідно до постанови від 11.05.2018 року, судом встановлено, що солдат П. не вийшов на військову службу та самовільно залишив місце служби без поважних причин тривалістю до десяти діб.

       В судове засідання П. не з’явився. Про розгляд справи останній був повідомлений належним чином, тому суд розглянув справу в його відсутність.

     Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, про наявність у діях солдата складу адміністративного правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 172-11 КУпАП - самовільне залишення військової частини або місця служби військовослужбовцем (крім строкової військової служби), а також військовозобовязаним та резервістом під час проходження зборів, а також нез’явлення його вчасно без поважних причин на військову службу у разі призначення або переведення, незявлення з відрядження, відпустки або з лікувального закладу тривалістю до десяти діб.

     Крім призначеного розміру штрафу військовослужбовцю також доведеться  сплатити судовий збір в розмірі 352 грн. 40 коп. на користь держави.

      Постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів.

      Пошук в ЄДРСР вищезазначеного судового  рішення можна здійснити за єдиним унікальним номером 740/1915/18.

 

За повідомленням прес-служби суду