flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В.о. прес-секретаря суду пройшла курс дистанційного навчання у Національній школі суддів України

04 травня 2018, 10:13
            У період з 19 березня 2018 року по 20 квітня 2018 року в.о. прес-секретаря Ніжинського міськрайонного суду Сердюк Алла Григорівна пройшла  дистанційний курс навчання в Національній школі суддів України.
           Даний курс було розроблено для прес-секретарів судів і відповідальних за зв’язки з засобами масової інформації в рамках реалізації судової реформи на основі Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у редакції Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд», Концепції інформаційно-комунікаційної стратегії Ради суддів України (2012 р.), Стратегії розвитку судової влади України на 2015–2020 роки, схваленої рішенням ХІІ позачергового з’їзду суддів України 25 вересня 2014 року, Стратегії розвитку Національної школи суддів України на 2016–2020 роки.
            Зміст і структура курсу визначені цілями правосуддя, завданнями і повноваженнями суду, що ґрунтуються на нормах Конституції України, законів «Про судоустрій і статус суддів», «Про доступ до публічної інформації», «Про доступ до судових рішень», «Про забезпечення права на справедливий суд», Мадридських принципах та вимогах інших нормативно-правових актів і міжнародно-правових документів.
            Метою проведення курсу було: оволодіння слухачами системою знань, сукупністю комунікативних засобів, методів, прийомів і технік, що сприяють наданню об’єктивної інформації про діяльність суду і суддів, налагодженню активного зацікавленого діалогу з суспільством, наближення українського судочинства до європейських стандартів, поліпшення обізнаності громадян із діяльністю судової системи.
           Результатом опанування програми, що викладалася, та досягнення необхідного рівня Сердюк А.Г. у навчанні  став сертифікат Національної школи суддів України.
 
За повідомленням прес-служби суду