flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сільський голова поверне державі безпідставно набуті ним кошти

19 квітня 2018, 13:24

          Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області ухвалив рішення про стягнення з голови однієї з селищних рад району на користь держави коштів у сумі 5 тис. грн. Такі кошти останній отримав на підставі власного розпорядження, прийнятого в умовах конфлікту інтересів.

         Зверненню прокурора з такого роду позовом до суду передувало винесення Ніжинським міськрайонним судом постанови про визнання голови селищної ради винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП, яка набрала законної сили на час розгляду справи про стягнення коштів.

         Відповідно до змісту судового рішення від 04 квітня 2018 року, у судовому засіданні було доведено, що керівник органу місцевого самоврядування, як суб’єкт відповідальності за корупційні правопорушення, не виконав покладені на нього обов’язки щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, оскільки не повідомив сесію про його наявність, натомість одноособово виніс відносно себе розпорядження та отримав на його підставі надбавку за стаж роботи в органах місцевого самоврядування.

          На даний час рішення суду не набрало законної сили та може бути оскаржене в апеляційному порядку.

         Пошук в ЄДРСР процесуальних документів у даній справі можливо здійснити за номером 740/4245/17 (єдиний унікальний номер справи).

          Інформаційно: Відповідно до ст. 66 Закону України «Про запобігання корупції» збитки, шкода, завдані державі внаслідок вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, підлягають відшкодуванню особою, яка вчинила відповідне правопорушення, в установленому законом порядку.

За інформацією прес-служби суду