flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За порушення Правил дорожнього руху особу притягнуто до відповідальності за трьома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення

04 квітня 2018, 12:39

         22 березня 2018 року Ніжинським міськрайонним судом Чернігівської області було притягнуто до адміністративної відповідальності 21-но річного мешканця м. Ніжина за статтями: 122-4, 124, 130 ч. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення пунктів: 2.5, 2.10 та 12.1 Правил дорожнього руху.
         Відповідно до постанови суду, громадянин П. 07 січня 2018 року о 18 год. 45 хв. по вул. Василівська в м. Ніжині  керував  автомобілем з явними ознаками  алкогольного сп»яніння та від продуву приладу «Драгер» та медичного обстеження на визначення стану сп»янінні в лікарні відмовився, чим порушив вимоги пункту  2.5 Правил дорожнього руху. Крім того, він не дотримався безпечної швидкості руху, виїхав на праве узбіччя та скоїв наїзд на бетонний паркан, в результаті чого автомобіль та паркан отримали  пошкодження, чим порушив вимоги п. 12.1 Правил дорожнього руху, а також, будучи причетним до ДТП, залишив місце ДТП та зник у невідомому напрямку, чим порушив п.2.10 Правил дорожнього руху.
          За порушення Правил дорожнього руху відносно громадянина П. було складено три адміністративні протоколи, які одночасно надійшли до суду. Під час розгляду таких протоколів, суд, у відповідності до вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення  об’єднав їх у одне провадження.
          На неодноразові виклики суду громадянин П. не з’явився.
          За наслідками розгляду об’єднаної справи громадянина П. притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення за умовами частини 2 статті 36 Кодексу України про адміністративні правопорушення (у межах санкції статті, встановленої за більш серйозне правопорушення) у виді штрафу у розмірі 10200 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.
           Крім того, правопорушнику також доведеться  сплатити судовий збір в розмірі 352 грн. 40 коп. на користь держави.
           Постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів.
           Пошук в ЄДРСР вищезазначеного судового  рішення можна здійснити за номером 740/176/18.

 

За повідомленням прес-служби суду