flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд розпочне роботу 15 грудня 2017 року

30 листопада 2017, 13:34

 

        Верховний Суд – найвищий суд у системі судоустрою України, єдиний для всіх судових юрисдикцій суд касаційної інстанції. У його складі діятимуть: Велика Палата Верховного Суду; Касаційний адміністративний суд; Касаційний господарський суд; Касаційний кримінальний суд; Касаційний цивільний суд.

        На сьогоднішній день до Верховного Суду за результатами конкурсу призначено 113 суддів. До складу кожного касаційного суду входять судді відповідної спеціалізації. У кожному касаційному суді будуть створені судові палати з розгляду окремих категорій справ.

       15 грудня 2017 року визначено днем початку роботи Верховного Суду. Відповідне рішення про дату початку роботи Верховного Суду прийнято його Пленумом 30 листопада 2017 року і буде опубліковано на веб-порталі судової влади та в газеті «Голос України».

         З початком роботи Верховного Суду набере чинності процесуальне законодавство. Нерозглянуті касаційні скарги, заяви, клопотання, подані до Верховного Cуду України, ВССУ, ВГСУ, ВАСУ, буде передано до відповідних касаційних судів у складі Верховного Суду.