flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нагородження судді Ніжинського районного суду Чернігівської області у відставці Шипуліної П.В. почесним званням «ЗАСЛУЖЕНИЙ ЮРИСТ УКРАЇНИ”.

10 червня 2013, 11:44

 На фото: голова Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області Бережняк В.Д., суддя Ніжинського районного суду Чернігівської області у відставці, Заслужений юрист України Шипуліна П.В., голова апеляційного суду Чернігівської області Тагієв С.Р.

 

05 березня 2013 року Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області відвідав голова апеляційного суду Чернігівської області Садіг Тагієв з нагоди присвоєння судді Ніжинського районного суду Чернігівської області у  відставці  Шипуліній Поліні Василівні почесного звання  «ЗАСЛУЖЕНИЙ ЮРИСТ УКРАЇНИ”.

Шипуліна Поліна Василівна народилася 26 січня 1928 року в с. Федорівка Ново-Водолазького району Харківської області. У 1949 році вступила до Харківського юридичного інституту ім. Л. М. Кагановича, отримала кваліфікацію юриста та була направлена на роботу до Чернігівської області.

З серпня 1953 року по лютий 1954 року працювала стажистом нарсудді 4-ої ділянки міста Чернігова.

З лютого 1954 року працювала адвокатом юридичної консультації міста Ніжина, а з грудня 1960 року обрана народним суддею Ніжинського районного народного суду.

11 січня 1971 року Шипуліна Поліна Василівна була затверджена на посаду голови Ніжинського районного народного суду і перебувала на цій посаді аж до виходу на пенсію у липні 1987 року. Однак і надалі продовжувала працювати юрисконсультом, адвокатом.

Шипуліній Поліні Василівні неодноразово висловлювались подяки за досягнення кращих показників в роботі та активну участь в громадському житті. Вона нагороджувалась грамотами відділу юстиції, грамотою «За трудові досягнення», почесною грамотою обласного суду та отримувала грошові премії.

 Наказом Міністра юстиції Української РСР № 184/7 від 21 травня 1974 року за хорошу організацію роботи з правового виховання населення, проявлену ініціативу та активну участь в правовій пропаганді Шипуліна П.В. була нагороджена Грамотою Міністерства юстиції Української РСР.

Указом Президії Верховної Ради СРСР від 12 березня 1976 року Шипуліна П.В. була нагороджена медаллю «За трудову відзнаку».

За  багаторічну добросовісну працю від імені Президії Верховної Ради СРСР рішенням виконкому Чернігівської обласної Ради народних депутатів від 25 вересня 1985 року Шипуліна П.В. була нагороджена медаллю «Ветеран Праці».

З присвоєнням почесного звання „Заслужений юрист України” Шипуліну П.В. вітали голова Ніжинського міськрайонного суду В.Д. Бережняк, судді та апарат цього суду, судді у відставці, керівники міжрайонної прокуратури, відділу міліції, служби безпеки України, адвокати та друзі.

 

Помічник голови суду Гладкевич Л.С.