flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Питання видалення аварійного дерева, що росло поблизу будівлі Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області, вирішено

20 вересня 2021, 11:07

Днями працівниками комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» було видалено аварійну тополю, що росла одразу за територією суду.

Так, з лівого боку будівлі, за прилеглою до суду територією, росло досить старе та крихке дерево, нахилене в бік будівлі. Під час великого вітру віти дерева дуже сильно нахилялися у бік приміщення суду, а більшість гілок майже діставала даху.

Враховуючи наявність великої небезпеки та з метою запобіганню  пошкодження майна або завдання шкоди життю чи здоров’ю працівників суду або пересічних громадян, які у випадку зрушення насадження могли потрапити у небезпечну зону, суд звертався до керівництва комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» з проханням невідкладно прибрати аварійну тополю.

Оскільки велетень  сягав близько 30 метрів у висоту, для його видалення знадобилося два дні. Роботи з прибирання дерева виконувалися з залученням спеціалізованої техніки.

Завдяки професіональним діям працівників комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» багатотонне насадження видалене, а перебування на тротуарній алеї, що веде до багатоквартирних будинків, у приміщенні суду та на прилеглій до суду території стало безпечним.