flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В суді відбулися спільні спільні тактико-спеціальні навчання

28 серпня 2021, 16:00

Сьогодні в Ніжинському міськрайонному суді Чернігівської області співробітники територіального управління Служби судової охорони Чернігівської області провели спільні тактико-спеціальні навчання.

 

Участь у навчаннях, окрім працівників Служби судової охорони, взяли працівники Ніжинського відділу поліції, працівники управління служби безпеки та надзвичайники.

Головною метою заходу було удосконалити алгоритм спільних дій працівників Служби судової охорони у разі виникнення різних форс-мажорних ситуацій, зокрема, масових безладів під час розгляду резонансних справ, провокацій, виявлення в залах судових засідань, інших приміщеннях суду та на його території небезпечних предметів та речовин, виникнення пожежі і.т.і.

Під час  навчань співробітники Служби судової охорони відпрацювали тактичні дії для підтримання громадського порядку, припинення проявів неповаги до суду та забезпечення безпеки учасників судового процесу, а також було відпрацьовано  першочергові дії в разі виникнення пожежі в суді чи на прилеглій до суду території.

Надзвичайники міста Ніжина  розповіли працівникам судової охорони та працівникам суду  про першочергові дії в разі виникнення пожежі, про правильність і важливість використання первинних засобів пожежогасіння та пояснили як можна приборкати полум’я за допомогою підручних засобів.

Подібні тактико-спеціальні навчання дають змогу підвищувати професійну майстерність працівників Служби судової охорони у забезпеченні безпеки органів та установ системи правосуддя, а злагоджені  дії разом з працівниками суду в подальшому запобігатимуть виникненню паніки та безладу у випадку настання будь-яких форсмажорних ситуацій.