flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуто ряд клопотань слідчих органів в межах кримінального провадження відкритого за фактом вчинення розбійного нападу на місцевого мешканця групою молодиків з метою заволодіння майном

30 квітня 2021, 09:30

             28 та 29 квітня 2021 року слідчими суддями Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області розглянуто ряд клопотань у кримінальному провадженні кваліфікованому за ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм).  

            Так, 29 квітня 2021 року слідчими суддями суду розглянуто клопотання про застосування запобіжних заходів у виді тримання під вартою відносно місцевих мешканців 1997, 1998 та 1999 року народження, що підозрюються у скоєному. Напередодні, надавалися дозволи на проведення обшуків у оселях  зазначених осіб.

          За попередніми даними, вказані особи 26 квітня 2021 року на території однієї із автомобільних стоянок м. Ніжина, вступивши між собою у злочинну змову, здійснили напад на місцевого мешканця, в ході якого завдали чоловіку тілесних ушкоджень та заволоділи належним йому майном.

            Врахувавши надані органами Ніжинського районного відділу поліції докази причасності підозрюваних до вчинення розбою та  з’ясувавши наявність ризиків, визначених нормами ч. 1 ст. 177 КПК України, суд вирішив обрати запобіжні заходи відносно підозрюваних у виді тримання під вартою на строк 60 діб.

 

           Довідково: за вчинення кримінального правопорушення перебаченого  ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм) передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

 

Фото з мережі