flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом винесено вирок у справі про зґвалтування неповнолітньої

05 квітня 2021, 17:00

01 квітня 2021 року Ніжинський міськрайонний суд ухвалив вирок у кримінальному провадженні відносно мешканця Носівського району, 1991 року народження, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 4 ст.152, ч.6 ст.152 КК України.

У вироку суд зазначив, що неправомірні дії чоловіка слід кваліфікувати за ч.4 ст.152 КК України - зґвалтування, тобто вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій, вчинених щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди, та за ч.6 ст.152 КК України, як зґвалтування, тобто вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій, вчинених щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди, вчинене повторно. За сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточне покарання обвинуваченому призначено у виді 15 (п’ятнадцяти) років позбавлення волі.  

При призначенні покарання суд, відповідно до ст.65 КК України, врахував ступінь тяжкості вчинених злочинів відповідно  до ст.12 КК України, особу винного, який раніше не судимий, відсутність обставин, які пом’якшують та обтяжують покарання і дійшов висновку про необхідність призначення покарання у виді позбавлення волі.

На даний час вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення.

Враховуючи, що справа розглядалася у закритому судовому засіданні, встановлена судом інформація не підлягає оприлюдненню, у зв’язку з чим до ЄДРСР процесуальні документи публікуються з обмеженим доступом.

  

За інформацією прес-служби суду