flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5026 розглянутих справ та матеріалів трьома суддями за 2017 рік це реальність!

27 лютого 2018, 08:32

       На сьогоднішній день штатна чисельність суддів у Ніжинському міськрайонному суді складає 10 посад, проте, починаючи з 14 вересня 2016 року, судочинство здійснюють фактично три судді, один з яких, окрім загальних повноважень судді, обіймає адміністративну посаду - голови суду та виконує обов'язки слідчого судді.
     Не зважаючи на ситуацію, що склалася, кількість справ, що надходять до суду абсолютно не зменшилася, а відносно певних категорій навіть збільшилася.
       Відповідно до вимог рішення Ради суддів України від 02 квітня 2015 № 28, кожні півроку за допомогою сервісу програми документообігу загальних судів Д3, формуються базові показники діяльності суду.
       29 січня 2018 року на веб-сайті суду було оприлюднено показники дільності за 2017 рік.
     Звернувшись до цих відомостей бачимо, що у 2017 рік на розгляд до суду надійшло 5286 справ і матеріалів, з яких 5026 було розглянуто у звітному періоді, що складає 95,10 % від загальної кількості справ та матеріалів. Середня тривалість розгляду справ склала 53 дні, це при тому, що  майже у кожній справі з моменту надходження до моменту винесення рішення (вироку, постанови ухвали) проводиться по декілька судових засідань.
     Беручи до уваги кількість працюючих суддів, бачимо, що про восьмигодинний робочий день та п'ятиденний робочий тиждень мова вже не йде.
       Як свідчать статистичні дані, судді Ніжинського міськрайонного суду навіть неможливе намагаються зробити можливим, та за можливості скоротити строки розгляду справ, тобто, незважаючи на кадрові проблеми,  у суді організовано роботу так, щоб забезпечити якісне та ефективне судочинство.
      Отож закликаємо громадян, набратися терпіння та із розумінням поставитися до ситуації дифіциту кадрів суддів, яка склалася з незалежних від працюючих суддів та працівників апарату суду обставин та з гідністю пройти цей непростий період.

Прес-служба суду