flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звертаємо увагу відвідувачів суду та інших пересіних громадян!!!

06 серпня 2020, 14:13

Шановні громадяни!!!

З метою попередження інфекційних захворювань, у тому числі викликаних коронавірусною інфекцією COVID-19 та беручи до уваги стрімке зростання кількості хворих на COVID-19 у Чернігівській області, звертаємося до Вас з проханням утриматися від візиту до суду у випадку наявності у Вас ознак гострого респіраторного захворювання.

Нагадуємо, що відповідно до вимог цивільного процесуального законодавства, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Зразок клопотання  https://ng.cn.court.gov.ua/sud2514/gromadyanam/7/410723/.)

Крім того, якщо ж Ви бажаєте особисто приймати участь у справі, але не можете прибути до суду з поважних причин – повідомте про це суд по телефону чи електронною поштою.

Зразок клопотання про відкладення розгляду справи

https://ng.cn.court.gov.ua/sud2514/gromadyanam/7/910538/

Також нагадуємо, що з 1 січня 2019 року в тестовому режимі функціонує підсистема «Електронний суд». Зареєструвавшись в підсистемі «Електронний суд», - Ви зможете подати свої документи онлайн, не приходячи до суду. Більше того, Ви матимете можливість постійного доступу до всіх матеріалів справи. Це також скорочує до мінімуму час на пересилання документів, отримання судових повісток та інших  процесуальних документів учасниками судового процесу на їхні офіційні електронні адреси тощо.

Враховуючи ситуацію, що склалася, рекомендуємо учасникам судових засідань та відвідувачам суду :

  1. всі документи подавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд», поштою;
  2. учасникам судових засідань, за можливості, подати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справах матеріалами, або заяви про відкладення розгляду справи;
  3. утриматися від відвідування приміщення суду за наявності респіраторних ознак захворювання (слабкість, кашель, задуха, утруднення дихання тощо).

Сподіваємося на Ваше розуміння!!!

 

                                                         Бережіть своє здоров’я та не наражайте на небезпеку інших !!!