flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Альтернативні шляхи звернення до суду

13 травня 2022, 11:30

Шановні учасники судових процесів та відвідувачі!

У зв’язку з запровадженим воєнним станом та у випадку неможливості  особисто дістатися суду,  хочемо нагадати про інші способи звернення.

Учасники судових процесів і громадяни, у яких тільки виникла необхідність  звернутися до суду, можуть скористатися послугою «Електронний суд» та подавати свої заяви чи інші документи через дану підсистему.  

Що таке електронне судочинство та електронний суд? Як користуватись можливостями електронного судочинства? Чи реально подавати до суду процесуальні документи електронним способом? Що треба знати про віддалену участь у судовому процесі? Як взяти участь у судовому засіданні не виходячи з дому? Відповіді на ці та інші запитання  можна отримати переглянувши відео за посиланням https://ng.cn.court.gov.ua/sud2514/pres-centr/360/1190658/ .

 Крім того, подавати заяви та процесуальні документи у такий спосіб:

      - поштою на адресу: вул. Шевченка, 57 А, м. Ніжин, 16600;

      - за допомогою електронної пошти: https://ng.cn.court.gov.ua (попередньо відскановані та з накладанням електронного цифрового підпису).

Подавати звернення та отримувати роз’яснення:

       - через телефон гарячої лінії: 0800501492;

       - через телефони працівників апарату суду - повний телефонний довідник за посиланням: https://ng.cn.court.gov.ua/sud2514/pro_sud// .

Отримати інформацію про дату та час слухання Вашої справи можете на офіційному веб-сайті суду за посиланням:

 https://ng.cn.court.gov.ua/sud2514/gromadyanam/csz/.

Пам’ятайте, що відповідно до вимог процесуального законодавства, учасник справи має право заявити клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза приміщенням суду, зокрема за допомогою сервісу EASYCON. Інструкція користувача є на нашому сайті за посиланням: https://vkz.court.gov.ua .

Взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції можуть зареєстровані та авторизовані за електронним цифровим підписом користувачі сервісу. Щоб взяти участь у судовому засіданні дистанційно, необхідно:

  1. Подати до суду заяву про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв’язку поза межами приміщення суду не пізніше ніж за 5 днів до початку судового засідання. В заяві обов’язково вказується:
  • назва суду;
  • номер справи;
  • дата та час судового засідання;
  • своє прізвище, ім’я, по-батькові;
  • свій статус у судовій справі;
  • електронну адресу, яка використана користувачем для реєстрації в "EASYCON";
  • свій номер телефону.

     

  1. Авторизуватися в «EASYCON» за допомогою власного ЕЦП не менше, ніж за 10 хв. до початку судового засідання.
  2. Перевірити роботу свого обладнання (камера, мікрофон, динаміки (навушники) внизу головної сторінки сервісу за посиланням та перевірити налаштування обладнання.

       Перейти на головній сторінці до розділу «Судові засідання (відеоконференція)» (або Меню – МОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ). Чекати запрошення від секретаря судового засідання приєднатися до конференції.