flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України разом з ПРООН розробила та переходить до відкритого тестування мобільного додатку електронного суду «єСуд»

27 серпня 2021, 16:26

У період з лютого до липня 2021 року Державна судова адміністрація України за підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні, що надавалася у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, реалізувала проєкт зі створення мобільного застосунку «єСуд». Зроблено це з метою оптимізації функціонування підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

За дорученням ДСА України співпрацю з ПРООН здійснювало державне підприємство «ЦСС». Його спеціалісти розробило мобільний API, за допомогою якого мобільний застосунок отримує доступ до даних електронного кабінету користувача.

Нині після проведення всебічного закритого тестування, мобільний застосунок доступний для вільного завантаження у GooglePlay та AppleStore.

Застосунок «єСуд» дозволяє:

- отримувати пуш-повідомлення про надходження до кабінету нових документів та зміну стану справ, у яких користувач є учасником чи учасницею;

- переглядати справи, провадження, процесуальні документи, що надіслані судом до кабінету;

- переглядати заяви, клопотання та інші документи, які користувач створив в своєму кабінеті;

- переглядати довіреності та ордери, що знаходяться в кабінеті користувача,

- анулювати довіреності та ордери, які видав користувач.

Додаток вже доступний для скачування в AppStore та Google Play за посиланнями:
🔗Для Android – користувачів: https://play.google.com/store/apps/details...
щоб скористатися мобільним застосунком, необхідно попередньо зареєструватися в повній версій підсистеми Електронного суду (https://id.court.gov.ua) з використанням електронного підпису. В наступних версіях програми передбачається реалізувати можливість реєстрації в Електронному суді з використанням моб застосунку.
Про Ваші враження від користування сервісом, пропозиції та зауваження повідомляйте на телефон технічної підтримки (044) 492-70-10 або адресу електронної пошти inbox@ccs.court.gov.ua
Для тих в кого виникають запитання, до назви мобільного застосунку «єСуд». Буква «є» в логотипі не має відношення до слова «електронний», а означає, що суд в смартфоні таки є, тобто ІСНУЄ.