flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В черговий раз до Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області завітали школярі.

22 травня 2023, 14:32

В черговий раз до Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області завітали школярі. Цього разу, з метою підвищення рівня правової культури та освіти,  суд відвідали учні 9 класу Ніжинської гімназії № 2.

Гостей радо зустріли помічник голови суду Алла Ващенко та секретар судового засідання  Юлія Пулинець. На початку зустрічі вони провели оглядову екскурсію приміщенням суду, коротко розповіли про основну мету судочинства та про діяльність системи судоустрою вцілому.

Продовжили зустріч в залі судового засідання, де на школярів чекала  розповідь про роботу вже безпосередньо Ніжинського міськрайонного суду. По ходу розмови, до них приєднався суддя-спікер Олійник Володимир Петрович, який розповів про специфіку роботи на посаді судді, судді-спікера, а також поділився особистим враженням від виконуваних ним повноважень. На завершення свого виступу Володимир Петрович наголосив на дотриманні законодавства та застеріг учнів від здійснення правопорушень.

Діти мали змогу відчути себе суддею, приміряти мантію та посидіти за місцем судді в залі судового засідання.

Школярі отримали нові знання стосовно судової системи, професій, які задіяні у даній сфері, змогу сформувати свою правосвідомість.